فهرست مطالب

پرستاری ایران - پیاپی 122 (اسفند 1398)

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 122 (اسفند 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ملیحه رنجبر، نعیمه سیدفاطمی، مرجان مردانی حموله*، نازنین اسماعیلی، شیما حقانی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    مبتلایان به اختلال دوقطبی با پدیده انگ مواجه هستند. از طرفی، خود- دلسوزی، یک نقش کلیدی در بهبود سلامت روانی آنان ایفا می نماید. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط انگ با خود- دلسوزی در مبتلایان به اختلال دوقطبی انجام شد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی توصیفی، شرکت کنندگان 200 نفر از مبتلایان به اختلال دوقطبی بستری در مرکز روانپزشکی ایران بودند که به روش نمونه گیری مستمر انتخاب شدند. داده ها با کمک فرم مشخصات فردی و ابزارهای روا و پایا شده انگ و خود- دلسوزی گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس) تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین و انحراف معیار نمرات انگ 06/7 ± 03/77 و خود- دلسوزی 47/4 ± 57/77 به دست آمد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که متغیرهای انگ و خود- دلسوزی، همبستگی معنی دار آماری نداشتند (301/0=P و 073/0-=r). به علاوه، خرده مقیاس انزوا از خود- دلسوزی با خرده مقیاس های تبعیض (030/0=P و 153/0-= r)، آشکار سازی (045/0= P و 142/0-= r) و جنبه های مثبت (034/0=P و 150/0-= r) از انگ همبستگی معنی دار آماری داشت که این همبستگی به صورت معکوس و ضعیف بود یعنی با کاهش انزوا، انگ در این ابعاد افزایش می یافت. در میان مشخصات فردی، بین انگ با تعداد افراد خانواده، سن و سابقه اختلال روانی در خانواده ارتباط معنی دار وجود داشت (05/0<P). بین خود- دلسوزی با هیچ یک از مشخصات فردی ارتباط معنی دار دیده نشد.

    نتیجه گیری کلی

    در پژوهش حاضر، بین دو متغیر انگ با خود- دلسوزی در مبتلایان به اختلال دوقطبی، ارتباط معنی دار آماری وجود نداشت اما بین خرده مقیاس های مختلف انگ، با خرده مقیاس انزوا از خود- دلسوزی، ارتباط معنی دار در جهت معکوس، وجود داشت یعنی هرچه مبتلایان، ابعاد تبعیض، آشکارسازی و جنبه های مثبت از انگ را پررنگ تر دیده اند، کمتر به سوی انزوا رفته اند. انگ به عنوان یک متغیر اجتماعی که ریشه در فرهنگ جوامع دارد، به گونه ای در بطن جامعه ریشه دوانده که حتی برخورداری از خود- دلسوزی، نمی تواند از بار منفی آن بکاهد.

    کلیدواژگان: انگ، خود- دلسوزی، اختلال دوقطبی
  • حمید پیروی، طاهره نجفی قزلجه* صفحات 13-27
    زمینه و هدف

    یکی از ارکان اساسی فرآیند بین المللی سازی آموزش پزشکی ارزیابی آمادگی جهت حضور در بازار آموزش بین المللی است. داده های این ارزیابی می تواند پایه ای برای تعیین سیاست ها و جهت دهی برنامه ریزی های دانشگاه باشد. این پژوهش با هدف تعیین آمادگی استادان گروه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای تربیت دانشجوی بین الملل صورت گرفت.

    روش بررسی

    در این پژوهش توصیفی مقطعی، که در 9 دانشکده و 88 گروه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1397-1398 انجام شد، از 900 پرسشنامه ارسالی برای اعضای هییت علمی دانشگاه، 378 نفر پرسشنامه ها را تکمیل کردند. روش جمع آوری داده ها خودگزارشی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر نگرش و نیز توانمندی استادان در زمینه تربیت دانشجوی بین الملل بود. پرسشنامه به صورت الکترونیک و در پنج نوبت به ایمیل استادان ارسال شد. نهایتا داده های پژوهش با آمار توصیفی و استنباطی (ANOVA، تست تعقیبی شفه، t مستقل، آزمون دقیق فیشر و کای اسکویر) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین نمره نگرش و توانمندی واحدهای مورد پژوهش در زمینه تربیت دانشجوی بین الملل نسبتا مطلوب و به ترتیب 65/8 ± 14/53 و 17/5 ± 32/23 بود. براساس نتایج، 4/61 درصد واحدهای مورد پژوهش تمایلی برای همکاری در تربیت دانشجوی بین الملل نداشتند. علل مرتبط با نداشتن تمایل به همکاری در تربیت دانشجوی بین الملل، در دو طبقه علل فردی و دانشگاهی و علل مرتبط با تمایل به همکاری به چهار دسته علل فردی و حرفه ای، گروه آموزشی، دانشگاهی و کشوری دسته بندی شدند.

    نتیجه گیری کلی

    براساس یافته ها، ضروری است بستر و زیرساخت های لازم در جهت بین المللی سازی دانشگاه فراهم شود و در راستای بهبود نگرش و ارتقای توانمندی استادان برای همکاری در تربیت دانشجوی بین الملل برنامه های انگیزشی و توانمندسازی توسط مسیولین دانشگاه طراحی گردند

    کلیدواژگان: بین المللی سازی، نگرش، توانمندی، استادان
  • علی حسن پور دهکردی، فرشاد سلیمانی، زهرا حبیبی، سلیمان خیری، شهریار صالحی تالی* صفحات 28-37
    زمینه و هدف

    خستگی در بیماران مزمن انسدادی ریه بهره وری شغلی، توانایی تمرکز، قوای جنسی و عملکرد بیمار را کاهش داده و فرد را به سمت سستی و بی حال سوق می دهد. غلبه بر این امر نیازمند مشارکت بیمار و خانواده در امر مراقبت و مدیریت بیماری است. هدف از این مطالعه تاثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر خستگی افراد مبتلابه بیماری مزمن انسدادی ریه است.

    روش بررسی

    در مطالعه کار آزمایی بالینی حاضر تعداد 72 بیمار نارسایی مزمن انسداد ریه همراه با مراقب خانوادگی آنها به روش نمونه گیری آسان انتخاب و سپس به روش تصادفی در دو گروه 36 نفره مداخله و کنترل تقسیم شدند. برنامه آموزشی مبتنی بر الگوی توانمندسازی خانواده محور در چهار جلسه 90 دقیقه ای مبتنی بر چهار گام تهدید درک شده، مشکل گشایی، مشارکت آموزشی و ارزشیابی در گروه های 10 تا 15 نفره با حضور اعضای خانواده به صورت پانل برای گروه مداخله ارایه گردید. سپس به مدت 3 ماه گروه مداخله توسط تیم تحقیق پیگیری شد و به سیوالات و مشکلات مراقبتی و دانش مورد نیاز مراقبتی آنها پاسخ داده شد. ارزشیابی نهایی پس از گذشت سه ماه از اجرای مداخله با تکمیل مجدد پرسشنامه خستگی انجام شد. داده ها توسط آزمون های تی زوجی، تی مستقل، آزمون دقیق فیشر و مجذور کای توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند.

    یافته ها

    در بدو مطالعه دو گروه مداخله و کنترل، تفاوت معنی داری از نظر میانگین نمره خستگی نداشته اند.5/0 =P. بعد از مداخله، میانگین نمره خستگی گروه مداخله نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی داری داشته است.01/0 =P. در گروه مداخله میانگین نمره خستگی بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله، کاهش معنی داری داشته است.01/0 =P.

    نتیجه گیری کلی

     نتایج مطالعه بیانگر آن بوده که توانمند کردن اعضای خانواده مسیول مراقبت بیمار نارسایی مزمن ریه باعث کاهش سطح خستگی در بیماران شده است، بنابراین برنامه های مراقبتی و درمانی بیماران مزمن علاوه بر توجه به بیمار باید به مراقبین بیمار نیز توجه کنند.

    کلیدواژگان: بیماری مزمن انسدادی ریه، توانمندسازی خانواده محور، خستگی
  • ژاله محمد علیها، طاهره نجفی قزلجه، شیما حقانی، شیرین نصرالله نژاد* صفحات 38-50
    زمینه و هدف

    مدیریت درد یکی از مهم ترین اجزای مراقبت درد بیماران در بخش اورژانس است و پرستار نقش کلیدی در مدیریت درد دارد. نگرش مثبت و عملکرد مناسب مراقبین سلامت نسبت به مدیریت درد بسیار مهم می باشد و این مسئله جز حقوق بیماران است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین نگرش و عملکرد پرستاران در رابطه با مدیریت درد بیماران مراجعه کننده به بخش های اورژانس صورت گرفت.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی- توصیفی است که به روش تمام شماری بر روی 150 پرستار شاغل در بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1397 انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه شامل دارا بودن تحصیلات کارشناسی و بالاتر و حداقل شش ماه سابقه کار در بخش اورژانس بودند. ابزار مطالعه پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه نگرش و عملکرد در رابطه با مدیریت درد بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین سن واحدهای مورد پژوهش 98/31 و با انحراف معیار 52/5 بود. بیشتر واحدهای مورد پژوهش (9/82 درصد) سابقه دریافت آموزش در زمینه درد نداشتند. در ارتباط با مدیریت درد بیماران بخش اورژانس، میانگین نمره نگرش 22/5 ± 16/57 و میانگین نمره عملکرد (53/2 ± 02/6) بود. بیشتر واحد های مورد پژوهش (9/82 درصد) سابقه آموزش درد نداشتند. تفاوت معنی دار آماری بین میانگین نمرات نگرش و عملکرد با مشخصات جمعیت شناختی وجود نداشت.05/0 < P.

    نتیجه گیری کلی

     نتایج مطالعه نشان داد که پرستاران نگرش متوسط در مورد مدیریت درد داشتند و در خوداظهاری عملکرد خوبی نسبت به مدیریت درد بیماران بیان کردند ولی آگاهی و شناخت کافی از ابزارهای درد و نحوه استفاده از ابزارها را نداشتند. بنابراین آموزش و برگزاری کلاس های بازآموزی ضمن خدمت در جهت ارتقاء مدیریت صحیح درد بیماران و ارتقاء کیفیت مراقبت درمانی و آموزش استفاده از ابزار سنجش درد پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: نگرش، عملکرد، مدیریت درد، اورژانس
  • آرزو منفرد، مریم میرزایی جیردهی*، فریبرز منصور قناعی، فرحناز جوکار، احسان کاظم نژادلیلی صفحات 51-63
    زمینه و هدف

    یکی از موقعیت های اضطراب آور برای بسیاری از بیماران در محیط های بالینی، آندوسکوپی است. رایحه درمانی یکی از روش های طب مکمل برای کاهش اضطراب است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس بر اضطراب بیماران قبل از آندوسکوپی در ایران انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک کار آزمایی بالینی در بخش آندوسکوپی بیمارستان رازی رشت، از بهمن ماه 1397 تا شهریور ماه 1398 می باشد. 70 نفر به روش در دسترس از افراد واجد شرایط ورود به مطالعه، به طور تصادفی در دو گروه مداخله و پلاسبو قرار گرفتند. پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه، پرسشنامه ی اطلاعات جمعیت شناختی و اضطراب Spielberger تکمیل شد. یک ساعت قبل از آندوسکوپی، گروه مداخله تحت رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس 10 درصد و گروه پلاسبو تحت رایحه درمانی با پلاسبو به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند. سپس پرسشنامه ی اضطراب مجددا قبل از آندوسکوپی تکمیل گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0<p).

    یافته ها

     نتایج حاصل از مطالعه نشان داد میانگین سنی افراد شرکت کننده در مطالعه 75/16 ± 12/47 بود. بیشتر نمونه ها زن بودند. پس از انجام مداخله، میانگین نمره اضطراب در گروه مداخله نسبت به گروه پلاسبو کاهش یافته بود، که از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (001/0=P).

    نتیجه گیری کلی

     نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس بر اضطراب بیماران قبل از آندوسکوپی موثر بود. رایحه درمانی با توجه به هزینه ی کم، ایمنی و سادگی آن، می تواند به عنوان یک اقدام مکمل برای کاهش اضطراب در بیماران قبل از آندوسکوپی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: اضطراب، آندوسکوپی، رایحه درمانی، روغن اسطوخودوس
  • مهناز سیدالشهدایی، آیدا سراج*، حمید حقانی صفحات 64-73
    زمینه و هدف

    قربانیان سوختگی با مشکلات روانشناختی بسیاری از جمله اضطراب روبه رو هستند، اضطراب قبل از عمل امری عادی و بسیار رایج است. یکی از راهبردهای مقابله ای که به فرد کمک می کند تا با شرایط استرس زا روبرو شود، تاب آوری است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط تاب آوری با اضطراب بیماران سوختگی کاندید پیوند پوست انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی همبستگی بود. روش نمونه گیری مستمر و با توجه به معیارهای ورود به مطالعه انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه اضطراب Beck Anxiety Inventory)  (BAI) و تاب آوری (CD-RISC) بود و 20  الی 30 دقیقه قبل از عمل در بخش بستری بیمار تکمیل شد. داده های جمع آوری شده در تیرماه 98، با استفاده ازSPSS  نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در قالب جدول و شاخص های عددی توصیف و سپس برای رسیدن به اهداف و پاسخ به سیوالات پژوهش آزمون های آنالیز واریانس، تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسن حهت تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    2/66 درصد از بیماران نمره تاب آوری بالای 50 داشتند. میانگین تاب آوری 57/64، انحراف معیار 25/22، میانگین نمره اضطراب 88/12، انحراف معیار 45/10 بدست آمد. بین تاب آوری و اضطراب همبستگی معنی دار آماری وجود داشت، یعنی با افزایش نمره تاب آوری، اضطراب کاهش پیدا کرد (001/0<p) و 08/0=r تحصیلات (001/0 <p) وضعیت اقتصادی (001/0 =p) وضعیت اشتغال (02/0 =p) و محل سکونت (035/0 =p) با تاب آوری ارتباط معنی دار آماری داشت. تحصیلات (004/0 =p) وضعیت اقتصادی (011/0 =p) وضعیت اشتغال (03/0 =p) و محل سکونت (016/0 =p) با اضطراب ارتباط معنی دار آماری داشت.

    نتیجه گیری کلی

    تاب آوری و اضطراب با یکدیگر ارتباط داشتند یعنی هرچه تاب آوری بالاتر باشد، اضطراب کمتر می شود. بیماران مبتلا به سوختگی کاندید پیوند پوست دارای اضطراب خفیف و تاب آوری متوسط بودند. بر اساس نتایج جهت کاهش میزان اضطراب بیماران قبل از عمل آموزش تاب آوری پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: تاب آوری، اضطراب، سوختگی، پیوند پوست
  • لیلا امینی، بهزاد قربانی، بهاره افشار* صفحات 74-85
    زمینه و هدف

    ناباروری، یک موقعیت استرس آور بوده که می تواند سلامت روانی زوجین را تحت تاثیر قرار دهد. اگرچه تشخیص و درمان ناباروری، بحرانی فرسایشی بوده که هر دو زوج را تحت تاثیر قرار می دهد و در آنها ایجاد فشار روانی و استرس، احساس تنهایی و ناامیدی و عدم کنترل می نماید؛ و لیکن به نظر می رسد این مسایل در زنان بیشتر از مردان رخ می دهد چرا که به هرحال، بار جسمی و روانی درمان های ناباروری و عواقب شکست احتمالی ناشی از آن بیشتر گریبان گیر زنان می شود. زنان و به خصوص زنان جوامع شرقی و از جمله زنان ایرانی که در فرهنگ آن ها، داشتن فرزند و باروری نسبت به دیگر جوامع، بسیار با ارزش تر محسوب می شود، حتی زمانی که زن بارور بوده و علت ناباروری مردانه باشد، به طور مشابهی استرس ناباروری را تجربه می کنند؛ چرا که در نهایت، صرف نظر از عامل ناباروری، نتیجه، نداشتن فرزند است. استیگما یا برچسب اجتماعی که زنان نابارور دریافت می کنند، در صورتی که در شرایط کاهش حمایت خانواده باشند، شدیدتر بوده و باعث ایجاد افسردگی در زنان نابارور می شود. بنابراین، حمایت های اجتماعی از این افراد می تواند به عنوان عنصر کلیدی در فرآیند تطبیقی آنها با مشکل ناباروری محسوب گردد. در ایران، مطالعات گوناگونی در زمینه کیفیت زندگی و مسایل روانشناختی افراد نابارور انجام شده است اما اغلب این مطالعات به بررسی مسایل روانی در زنان نابارور پرداخته و در عمل عملا همسران مردان نابارور مورد توجه واقع نشده اند یا کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه مقایسه استرس ناباروری و حمایت اجتماعی درک شد ه در زنان نابارور و همسران مردان نابارور مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی شهید اکبر آبادی تهران بود.

    روش بررسی

    این مطالعه مقطعی برروی 164 زن نابارور 93 نفر از همسران مردان نابارور مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری شهید اکبر آبادی شهر تهران در سال 95 -1394 انجام شد. پژوهشگر و کمک پژوهشگر پس از کسب معرفی نامه از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در روزهای فعال درمانگاه به محیط نمونه گیری مراجعه نموده و پس از ارایه توضیحات لازم به مسیولین بیمارستان و رعایت مسایل اخلاقی نظیر کسب رضایت نامه کتبی، نمونه گیری را به روش مستمر تا تکمیل حجم نمونه ها ادامه دادند. معیارهای ورود به مطالعه شامل ملیت ایرانی زوجین، عامل ناباروری صرفا زن و یا صرفا مرد و تمایل به شرکت در مطالعه، مبتلا نبودن به هرگونه بیماری جسمی مزمن و یا بیماری روانی شناخته شده، مصرف نکردن داروهای موثر بر اعصاب و روان و یا روان گردان توسط زوجین بود. افراد در هر مرحله ای از مطالعه می توانستند از ادامه شرکت انصراف داده و از مطالعه خارج شوند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل فرم مشخصات فردی، پرسشنامه استرس ناباروری Newton و همکاران و پرسشنامه حمایت اجتماعی عملکردی بود که به شکل خودگزارش دهی و یا توسط کمک پژوهشگر و با پرسش از خود افراد و مراجعه به پرونده پزشکی آنان تکمیل شد. سپس ارتباط هریک از متغیرهای مورد مطالعه بر طبق اهداف و سیوالات پژوهش، مورد سنجش و بررسی قرار گرفت. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16و آمار توصیفی- استنباطی نظیر آزمون های تی مستقل و کای دو مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. 05/0 P< به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.    

    یافته ها

     یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که دو گروه مورد مطالعه از نظر سن (زنان نابارور 68/5 ± 24/31 سال و همسران مردان نابارور 19/5 ± 79/30 سال)، طول مدت ازدواج (زنان نابارور 81/4 ± 29/7 سال و همسران مردان نابارور 13/4 ± 54/7 سال)، طول مدت ناباروری (زنان نابارور 01/4 ± 52/4 سال و همسران مردان نابارور45/3 ± 66/4 سال)، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال، وضعیت اقتصادی تفاوت معنی داری نداشتند. همچنین 6/63 درصد زنان نابارور و 3/77 درصد همسران مردان نابارور دارای ناباروری اولیه بودند که بین دو گروه از نظر این متغیر نیز تفاوت معنی داری وجود نداشت. علاوه بر این، نمرات تمامی حیطه های استرس ناباروری شامل نگرانی اجتماعی، نگرانی جنسی، نگرانی ارتباطی و نگرانی از سبک زندگی بدون فرزند به جز حیطه نیاز به والد شدن (038/0=P) و نمره کل استرس ناباروری (043/0=P) در بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری نداشت. همچنین مقایسه میانگین حمایت اجتماعی درک شده در زنان نابارور و همسران مردان نابارور شرکت کننده در پژوهش نشان داد که دوگروه از این نظر نیز دارای اختلاف آماری معنی داری نبودند.

    نتیجه گیری کلی

    اگرچه به نظر می رسد صرف نظر از عامل مردانه و یا زنانه ناباروری، زنان در موارد مواجهه با ناباروری دچار استرس هستند ولیکن استرس کلی و استرس نیاز به والد شدن در زنان نابارور نسبت به همسران مردان نابارور بالاتر می باشد. مطالعه حاضر نشان داد که همسران مردان نابارور در بسیاری از حیطه ها به اندازه زنان نابارور دچار استرس می باشند. این مساله می تواند ناشی از آن باشد که حتی در زمانی که عامل ناباروری مردانه است، اعمال تشخیصی و درمانی غالبا بر دوش زنان سنگینی می کند و زنان نسبت به همسرانشان نگرانی های بیشتری را تجربه می کنند. در حقیقت زنان در مواجهه با ناباروری عکس العمل هایی نظیر اضطراب، استرس، افسردگی و اندوه را نشان می دهند. از مهمترین علل ایجاد استرس در این زنان، ترس از طلاق و احساس از دست دادن قابلیت مادر شدن است. این حقیقت وجود دارد که از آنجا که بارداری و نقش مادری مختص زنان است، توقعات اجتماعی از زنان بیشتر از مردان بوده و ترس از انگ اجتماعی نازایی در زنان بالاتر است. شاید بتوان گفت که به سبب مولفه های فرهنگی و انتظارات تعریف شده اجتماعی، اولین انتظار مهم و نقش پیش بینی شده برای زنان و مردانی که ازدواج می کنند، بچه دار شدن است به نحوی که در فرهنگ عامیانه ایرانی افراد نابارور را "اجاق کور" می نامند. این مساله نشان می دهد که در فرهنگ ایرانی نداشتن فرزند به معنی عدم داشتن یک زندگی بارور و منتهی به نتیجه و گرم محسوب می شود. بنابراین هرچند که داشتن حمایت اجتماعی از فرد در کاهش استرس های فرد موثر است اما احتمالا در خلوت زندگی افراد نابارور همچنان خلا نبود بچه می تواند بر چگونگی روابط زوجین تاثیرگذار باشد. علاوه بر این، به نظر می رسد داشتن فرزند برای زنان مهم تر از مردان بوده و مردان راحت تر زندگی بدون فرزند را می پذیرند. همچنین بدون توجه به عامل ناباروری، این مطالعه نشان داد که حمایت اجتماعی در هر دو گروه زنان نابارور و همسران مردان نابارور به یک اندازه بوده است.

    کلیدواژگان: ناباروری، حمایت اجتماعی، استرس، افسردگی، اضطراب
  • مهرنوش اینانلو، شقایق بصیری*، نسیم زمانی، حمید حقانی صفحات 86-102
    زمینه و هدف

    داشتن سابقه اقدام به خودکشی، مهم ترین عامل خطر خودکشی مجدد و موفق می باشد. برای دسترسی به خدمات بهداشت روان مناسب، یاری جویی ضروری می باشد. یاری جویی مناسب، دارای توانایی محافظت از فرد در برابر خطرات ناشی از پیشرفت افکار و رفتار خودکشی می باشد. یاری جویی از یک منبع حرفه ای یا شخصی که می تواند، دسترسی به کمک های روان شناختی حرفه ای را تسهیل کند، خطر فوری برای خودکشی موفق را در افرادی که افکار خودکشی را تحمل می کنند یا رفتار خودکشی را نشان می دهند، کاهش داده یا از بین می برد. در مناطقی که میزان خودکشی پایین تر می باشد، میزان یاری جویی بیشتر است. با توجه به نقش زمینه فرهنگی در یاری جویی، به نظر می رسد که انجام این بررسی در کشور ما نیز به منظور اطلاع از قصد یاری جویی برای افکار خودکشی ضرورت دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین قصد یاری جویی از منابع رسمی برای افکار خودکشی و ارتباط آن با عوامل جمعیت شناختی در مسمومین با سابقه قبلی اقدام به خودکشی پیش از مورد فعلی در مرکز آموزشی درمانی لقمان حکیم انجام گرفته است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی از نوع توصیفی می باشد. جامعه پژوهش شامل تمامی مسمومین با سابقه قبلی اقدام به خودکشی پیش از مورد فعلی که در حال ترخیص از بخش های مسمومین زنان و مسمومین مردان مرکز آموزشی درمانی لقمان حکیم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودند، می باشد. 130 نفر با نمونه گیری مستمر از اواخر فروردین تا اواخر خرداد سال 98 وارد پژوهش شدند. در پژوهش حاضر علاوه بر فرم اطلاعات جمعیت شناختی که جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال، وضعیت اقتصادی، تعداد دفعات خودکشی، سابقه اقدام به خودکشی در اعضای درجه اول خانواده، سابقه استفاده از خدمات مشاوره و روان شناسی، سابقه استفاده از دارو های روان پزشکی تحت نظر پزشک و سابقه بستری در بخش روان پزشکی را شامل می شد از پرسش نامه یاری جویی عمومی (GHSQ)Questionnaire  General Help-Seeking که در سال 2005 توسط Wilson و همکاران در استرالیا به منظور سنجش مقاصد یاری جویی طراحی شده است استفاده گردید. جهت تعیین روایی پرسش نامه GHSQ از فرآیند ترجمه- باز ترجمه استفاده گردید و جهت تعیین پایایی پرسش نامه توسط 15 نفر از مسمومین واجد شرایط (غیر از نمونه های اصلی پژوهش) تکمیل شدند و ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده برابر 70/0 بود که مورد تایید قرار گرفت. پس از اخذ رضایت نامه آگاهانه و توضیح دادن نحوه پاسخ دهی به پرسش نامه، فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه یاری جویی عمومی (GHSQ) برای هر نمونه توسط پژوهش گر و بر اساس پاسخ مددجو در همان لحظه بر بالین مددجو در مدت 15 تا 20 دقیقه تکمیل گردید. اطلاعات به دست آمده از 130 عدد پرسشنامه که به طور کامل تکمیل شده بودند وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شد و ابتدا با استفاده از آمار توصیفی در قالب جدول و شاخص های عددی به توصیف واحدهای پژوهش پرداخته شد و سپس داده ها جهت تعیین ارتباط بین متغیرهای جمعیت شناختی با قصد یاری جویی توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس در سطح معنی داری 05/0P < مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    9/76 درصد شرکت کنندگان زن بودند. سن واحدهای مورد مطالعه بین 18 تا 57 سال (1/9 ± 76/26) بود. 0/40 درصد دیپلم داشتند. 9/56 درصد مجرد بودند. 5/61 درصد غیر شاغل بودند. 5/41 درصد وضعیت اقتصادی متوسط داشتند. دفعات اقدام به خودکشی در واحدهای مورد مطالعه بین 2 تا 14 مرتبه (3/2 ± 91/2) بود. 5/11 درصد واحدهای پژوهش سابقه خانوادگی اقدام به خودکشی داشتند. 5/41 درصد سابقه استفاده از خدمات مشاوره و روان شناسی نداشتند. 3/52 درصد سابقه استفاده از دارو های روان پزشکی تحت نظر پزشک را نداشتند. 8/20 درصد افراد سابقه بستری در بخش روان پزشکی را داشتند. قصد یاری جویی برای افکار خودکشی از منابع رسمی با میانگین 18/1 ± 51/2 (از دامنه قابل کسب 7-1) در سطح پایین بود بیشترین قصد یاری جویی از میان منابع رسمی به ترتیب مربوط به روان شناسان)65/2 ±78/3(، روان پزشکان)58/2 ± 64/3 و خطوط تلفن های امداد اجتماعی)08/2 ± 34/2(بود. از میان متغیر های جمعیت شناختی، قصد یاری جویی از منابع رسمی با جنس، سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، وضعیت اشتغال، وضعیت اقتصادی، تعداد دفعات خودکشی، سابقه استفاده از خدمات مشاوره و روان شناسی، سابقه استفاده از دارو های روان پزشکی تحت نظر پزشک و سابقه بستری در بخش روان پزشکی ارتباط آماری معنی دار نداشت. تنها متغیر جمعیت شناختی که با قصد یاری جویی از منابع رسمی ارتباط معنی دار آماری داشت، سابقه اقدام به خودکشی در اعضای درجه اول خانواده بود (021/0 P=) و میانگین نمره قصد یاری جویی از منابع رسمی در افرادی که سابقه خانوادگی خودکشی داشته اند، بیشتر بود.

    نتیجه گیری کلی

     قصد یاری جویی از منابع رسمی در افراد با سابقه اقدام به خودکشی مجدد، پایین بود. از آن جا که یاری جویی یک راهکار مقابله ای موثر در زمان تجربه نمودن افکار خودکشی می باشد و دسترسی به کمک های روان شناختی حرفه ای را تسهیل نموده و در کاهش میزان خودکشی نقش دارد، لذا تلاش برای ارتقای یاری جویی ضروری می باشد. افراد در معرض خطر خودکشی به مداخلات توسعه یافته در جهت بهبود مراقبت های بهداشت روان به ویژه در مراقبت های اولیه برای تشویق یاری جویی سریع تر و از منابع مناسب نیاز دارند. بنابراین می توان با اقداماتی نظیر عادی سازی یاری جویی از منابع رسمی، تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات سلامت روان، تقویت مهارت های ارتباطی در خانواده افرادی که سابقه خودکشی دارند به عنوان تسهیل کننده یاری جویی از منابع رسمی و آموزش، شناسایی و ارجاع به افراد در دسترس مانند مدرسین، روحانیون و همچنین آشنایی افراد با منابع مختلف یاری جویی مانند خطوط تماس امداد اجتماعی و کمپین های رسانه ای برای افزایش یاری جویی، دسترسی افراد به منابع یاری جویی را تسهیل نمود. علاوه بر این باید موانع یاری جویی در افراد اقدام کننده به خودکشی شناسایی و رفع شوند. همچنین در مطالعه حاضر فقط حدود نیمی از افرادی که سابقه اقدام به خودکشی داشتند، سابقه مراجعه به روان شناس یا مصرف داروهای روان تحت نظر پزشک را داشتند که در آنان نیز قصد یاری جویی از منابع رسمی پایین بود. بنابراین برای پیشگیری از خودکشی، سرمایه گذاری برای ایجاد یک تصویر مثبت از مراقبت های بهداشت روان مهم است و باید آن را در حد امکان در دسترس کسانی که نیاز به یاری جویی از منابع رسمی دارند قرار داد.

    کلیدواژگان: یاری جویی، خودکشی، مسمومین
|
  • M .Ranjbar, N .Seyed Fatemi, M. Mardani Hamooleh*, N. Esmaeeli, SH. Haghani Pages 1-12
    Background & Aims

    Patients with bipolar disorder are faced with the phenomenon of stigma. On the other hand, self-compassion plays a key role in the improvement of their mental health. The present study aimed to determine the correlation between stigma and self-compassion in patients with bipolar disorder.

    Materials & Methods

    This cross-sectional, descriptive-analytical study was conducted on 200 patients with bipolar disorder hospitalized in Iran Psychiatric Center in Tehran, Iran. The patients were selected via continuous sampling. Data were collected using the questionnaire of demographic data and validated, reliable scales of stigma and self-compassion. Data analysis was performed using descriptive (mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson's correlation-coefficient, independent t-test, and ANOVA).

    Results

    The mean scores of stigma and self-compassion were 77.03±7.06 and 77.57±4.47, respectively. Pearson's correlation-coefficient showed no significant correlation between stigma and self-compassion in the patients (P=0.301; r=-0.073). On the other hand, significant correlations were observed between the dimensions of discrimination (P=0.030; r=-0.153), disclosure (P=0.045; r=-0.142), and positive aspects of stigma with the isolation dimension of self-compassion (P=0.034; r=-0.150), which was an inverse, weak correlation as reduced isolation was associated with increased stigma in these dimensions. Moreover, significant correlations were denoted between the number of family member, age, and family history of mental disorders with stigma (P<0.05). However, no significant associations were observed between the demographic characteristics and self-compassion.

    Conclusion

    The results indicated no significant correlation between stigma and self-compassion. However, significant associations were observed between the dimensions of stigma with the isolation dimension of self-compassion, which were inversely and significantly correlated. Therefore, it could be concluded that as the patients further perceived the dimensions of discrimination, disclosure, and positive aspects of stigma, they were more inclined toward isolation. Stigma is an inherent cultural element in the community, which is so strong and complex that even high self-compassion could not diminish its effects.

    Keywords: Stigma, Self-compassion, Bipolar Disorder
  • H .Peyrovi, T .Najafi Ghezeljeh* Pages 13-27
    Background & Aims

    An inherent element of the internationalization process of medical education is the assessment of preparedness to enter the international education market. The data obtained from such assessments could lay the basis for determining the policies and orientation of university planning. The present study aimed to determine the preparedness of the faculty members of Iran University of Medical Sciences for the training of international students.

    Materials & Methods

    This descriptive, cross-sectional study was conducted at nine faculties and 88 departments of Iran University of Medical Sciences in Tehran, Iran during 2018-2019. In total, 900 questionnaires were distributed, and 378 faculty members completed the questionnaires. Data were collected in a self-report manner using a researcher-made questionnaire regarding the attitude and empowerment of lecturers in the training of international students. Electronic questionnaires were sent to the faculty members five times via email. Data analysis was performed in SPSS version 16 using the analysis of variance, Scheffe test, independent t-test, Fisher's exact test, and Chi-square.

    Results

    The mean scores of the attitude and empowerment of the studied units regarding the training of international students were 53.14 ± 8.65 and 23.32 ± 5.17, respectively, which were considered relatively favorable. In addition, 61.4% of the studied units were not willing to cooperate in the training of international students. The main causes of willingness to partake in international training were classified as individual, professional, educational department, academic, and national categories. In addition, the causes of unwillingness were classified as individual and academic categories.

    Conclusion

    According to the results, it is essential to provide the necessary infrastructures for university internationalization, as well as programs by the university authorities to improve the attitude and ability of faculty members to collaborate in international student training.

    Keywords: Internationalization, Education, Attitude, Empowerment, Professors
  • A. Hassanpour Dehkordi, F. Soleymani, Z. Habibi, S. Kheiri, SH. Salehitali* Pages 28-37
    Background & Aims

    Fatigue in patients with chronic obstructive pulmonary disease reduces their professional productivity, concentration, sex drive, and performance, leading them toward lethargy. Overcoming this issue requires the involvement of the patient and the family in the care and management of the disease. The present study aimed to investigate the effects of the family-oriented empowerment model on the fatigue level of patients with chronic obstructive pulmonary disease.

    Materials & Methods

    This clinical trial was conducted on 72 patients with chronic obstructive pulmonary disease and their family caregivers. The subjects were selected via convenience sampling and randomly divided into two groups of intervention and control (36 per each). The family-oriented empowerment training program was implemented in four 90-minute sessions based on the four steps of perceived threat, problem-solving, educational participation, and evaluation in groups of 10-15 participants in the presence of the family members in the form of a panel for the intervention group. The intervention group was followed-up by the research team for three months to respond to the issues, care problems, and knowledge required for care. The final evaluation was performed three months after the intervention by completing the fatigue questionnaire again. Data analysis was performed in SPSS using paired t-test, independent t-test, Fisher's exact test, and Chi-square.

    Results

    At baseline, the intervention and control groups had no significant difference in terms of the mean score of fatigue (P=0.5). After the intervention, the mean score of fatigue in the intervention group was significantly different from the control group (P=0.01). In addition, the mean score of fatigue significantly decreased after the intervention compared to before the intervention (P<0.001).

    Conclusion

    According to the results, the empowerment of the family members responsible for the care of the patients with chronic obstructive pulmonary disease could decrease fatigue in the patients. Therefore, the healthcare programs of chronic patients should be focused on the caregivers of the patients in addition to the patients.

    Keywords: Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Family-oriented Empowerment, Fatigue
  • J .Mohammad Aliha, T. Najafi Ghezeljeh, SH. Haghani, SH. Nasrollah Nejhad* Pages 38-50
    Background & Aims

    Pain management is essential in the emergency room (ER) care plan, and nurses play a key role in this regard. The positive attitude and proper performance of the healthcare staff is critical in pain management, which is an important patients' right. The present study aimed to assess the attitude and performance of nurses regarding pain management in the patients admitted to the ER.

    Materials & Methods

    This cross-sectional, descriptive survey was conducted on 150 nurses employed in the ERs of the hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran in 2018. The eligibility criteria were the minimum of bachelor's degree/higher in nursing and six months of work experience in the ER. Data were collected using a demographic questionnaire and the questionnaire of performance regarding pain management. Data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive and inferential statistics.

    Results

    The mean age of the participants was 31.98±5.52 years, and the majority (82.9%) had no prior training on pain management. Regarding pain management in the ER, the mean scores of attitude and performance were 57.16±5.022 and 6.02±2.53, respectively. No significant differences were observed between the mean scores of attitude and performance with the demographic characteristics.

    Conclusion

    According to the results, the nurses had moderate attitudes toward pain management, and although their self-report indicated proper performance in this regard, they had inadequate knowledge regarding the use of pain management tools. Therefore, it is recommended that proper education and in-service re-training be provided for the promotion of proper pain management in the patients and increasing the quality of care, as well as proper training on the use of pain assessment measures.

    Keywords: Attitude, Performance, Pain Management, Emergency Ward
  • A. Monfared, M. Mirzaee Jirdehi*, F. Mansour Ghanaei, .F Joukar, E. Kazemnezhad Leyli Pages 51-63
    Background & Aims

    Endoscopy is known to cause significant anxiety in the patients in the clinical setting. Aromatherapy is a complementary medicine technique used to alleviate anxiety. The present study aimed to assess the effect of aromatherapy with lavender essential oil on the preoperative anxiety of endoscopy candidates in Iran.

    Materials & Methods

    This clinical trial was conducted at the endoscopy department of Razi Hospital in Rasht, Iran during January 2018-August 2019. The sample population included 70 patients who were selected via convenience sampling based on the inclusion criteria and randomly divided into two groups of intervention and placebo. After completing the informed consent form, data were collected using a demographic questionnaire and Spielberger state-trait anxiety inventory. One hour before endoscopy, the intervention group received aromatherapy with 10% lavender essential oil, and the placebo group received aromatherapy with placebo for 30 minutes. The anxiety inventory was completed again before endoscopy. Data analysis was performed in SPSS version 21 using statistical tests (P<0.05).

    Results

    The mean age of the patients was 47.12±16.75 years, and the majority of the participants were female. After the intervention, the mean score of anxiety decreased in the intervention group compared to the placebo group, and the difference was considered significant (P=0.001).

    Conclusion

    According to the results, aromatherapy with lavender essential oil was effective in the reduction of pre-endoscopic anxiety in the patients. Considering the low cost, safety, and simplicity of this method, aromatherapy could be used as a complementary measure to reduce anxiety in patients before endoscopy.

    Keywords: Anxiety, Endoscopy, Aromatherapy, Lavender Oil
  • M .Seyedoshohadaee, A. Seraj*, H. Haghani Pages 64-73
    Background & Aims

    Victims of burn injuries experience numerous psychological complications, including anxiety. Preoperative anxiety is rather common and normal, and resilience is considered to be an effective coping strategy in stressful situations. The present study aimed to assess the correlation between resilience and anxiety in the candidate burn patients for skin grafting.

    Materials & Methods

    This cross-sectional, descriptive-correlational study was conducted via continuous sampling and based on the inclusion criteria. Data were collected using Beck anxiety inventory and CD-RISC, which were completed 20-30 minutes before the surgery at the inpatient ward in July 2019. Data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive and inferential statistics in the form of tables and numerical indicators. To achieve the research objectives and answer the research questions, the analysis of variance (ANOVA), independent t-test, and Pearson's correlation-coefficient were also used.

    Results

    In total, 66.2% of the patients had higher resilience scores than 50. The mean scores of resilience and anxiety were 64.57±22.25 and 12.88±10.45, respectively. A significant correlation was observed between resilience and anxiety, and the increased score of resilience was associated with decreased anxiety (r=0.81; P<0.001). Resilience was significantly correlated with education level (P<0.001), economic status (P=0.001), occupation status (P=0.02), and place of residence (P=0.035). In addition, anxiety was significantly correlated with education level (P=0.004), economic status (P=0.011), occupation status (P=0.03), and place of residence (P=0.016).

    Conclusion

    According to the results, resilience and anxiety were correlated, and higher resilience was associated with lower anxiety. Furthermore, the candidate burn patients for skin grafting had mild anxiety and moderate resilience. Therefore, resilience training is recommended for the reduction of anxiety in these patients before surgery.

    Keywords: Resilience, Anxiety, Skin Graft, Burn
  • L .Amini, B. Ghorbani, B. Afshar* Pages 74-85
    Background & Aims

    Infertility is a stressful condition, which could adversely affect the mental health of couples. Although the diagnosis and treatment fertility may be a frustrating crisis affecting both spouses and causing mental distress, a sense of loneliness, disappointment, and lack of control, it seems that these issues are more apparent in women than men since the physical and mental burden of infertility and the consequences of the possible failure mostly falls on women. Women (especially in eastern communities and Iranian women) live in a culture in which having a child and fertility are revered more than other communities. Even when a woman is fertile and has an infertile spouse, infertility stress is experienced similarly since regardless of the cause of infertility, the outcome is eventually is childlessness. The social stigmas experienced by infertile women become more intense when they do not enjoy familial support, causing depression in these women. Therefore, the social support of these individuals could play a key role in their adaptation process to the issue of infertility. In Iran, several studies have been focused on the quality of life and psychological issues of infertile individuals, while most of these studies have investigated the psychological issues of infertile women without much regard for the spouses of infertile men. The present study aimed to compare infertility stress and perceived social support in infertile women and the spouses of the infertile men referring to Akbar Abadi Teaching Hospital in Tehran, Iran.

    Materials & Methods

    This cross-sectional study was conducted on 164 infertile women and 93 spouses of infertile men referring to the infertility clinic of Akbar Abadi hospital in Tehran during 2015-2016. After obtaining the required permit from Iran University of Medical Sciences by the researcher and co-researcher, they visited the clinic on working days for sampling. After providing the necessary explanations to the hospital authorities and conforming to ethical principles (e.g., obtaining written consent), continuous sampling was performed until the completion of the sample size. The inclusion criteria were the Iranian nationality of the couples, infertility in only one spouse, willingness to participate in the study, absence of chronic physical diseases or known mental disorders, and no consumption of the medications affecting the nervous system by the couples. The subjects were allowed to withdraw from the study at any stages. Data were collected using a demographic questionnaire, Newton infertility stress inventory, and the functional social support questionnaire, which were completed in a self-report manner or with the help of the researcher, enquiring the subjects, and review of their medical records. Data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive and inferential statistics, including Chi-square and independent t-test at the significance level of P<0.05.

    Results

    No significant differences were observed between the two study groups in terms of age (infertile women: 31.24±5.68 years; spouses of infertile men: 30.79±5.19 years), duration of marriage (infertile women: 7.29±4.81 years; spouses of infertile men: 7.54±4.13 years), duration of infertility (infertile women: 4.52±4.01 years; spouses of infertile men: 4.66±3.45 years), education level, occupation status, and economic status. In addition, 63.6% of the infertile women and 77.3% of the spouses of infertile men had primary infertility, while no significant difference was observed between the groups in this regard. No significant differences were denoted between the groups in terms of the scores of the subscales of infertility stress, including social concerns, sexual concerns, communicational concerns, and concerns regarding the lifestyle without a child, with the exception of the subscale of the need for parenthood (P=0.038). In addition, the total score of infertility stress had no significant difference between the study groups (P=0.043). The comparison of the mean perceived social support in the infertile women and spouses of infertile men indicated no significant difference in this regard. 

    Conclusion

    Although it seems that regardless of the male or female cause of infertility, women experience stress in case of infertility, the overall stress and stress induced by the need for parenthood were higher in the infertile women compared to the spouses of the infertile men. According to the results, the spouses of the infertile men were as stressed as the infertile women in many subscales of infertility. This could be due to the fact that even when the male gender is the cause of infertility, diagnostic and therapeutic procedures are often imposed on women, which increases their concerns compared to their spouses. In the face of infertility stress, women react through anxiety, stress, depression, and grief. One of the major causes of such stress in these women is the fear of divorce and loss of the ability of motherhood. Since pregnancy and the motherhood role are exclusive to women, social expectations are higher in the case of women compared to men, and the fear of the stigma of infertility is more severe in women. It could be stated that due to cultural components and the pre-defined social expectations, the foremost expectation and predicted role for married men and women is to have a child, and lack thereof is frowned upon in the Iranian culture. This shows that in the Iranian culture, the inability to have a child is synonymous with the absence of a fruitful life. Although social support could diminish the stress of infertile individuals, they may still feel the emptiness of their childless life in private, which in turn adversely affects marital relations. Furthermore, it seems that having a child is more important to women than men, and men are able to cope with a childless life more easily than women. Regardless of the cause of infertility, the findings of this study indicated that social support in both the infertile women and spouses of infertile men was similar.

    Keywords: Infertility, Social Support, Stress, Depression, Anxiety
  • M. Inanlou, SH. Basiri*, N .Zamani, H. Haghani Pages 86-102
    Background & Aims

    A history of suicide attempt is the most important risk factor for repeated and successful suicide. Seeking help is essential to access to proper mental healthcare services, and appropriate help-seeking could protect individuals against the risks of suicidal thoughts and behavioral progress in this regard. In addition, seeking help from a professional or personal source that could facilitate access to professional psychological help mitigates or eliminates the immediate risk of successful suicide in those with suicidal thoughts or manifesting suicidal behaviors. The level of help-seeking is higher in the areas where the suicide rate is lower. Considering the role of cultural background in help-seeking, studies must be conducted in Iran to gain insight into the intention of help-seeking for suicidal thoughts. The present study aimed to determine the intention of help-seeking from formal sources for suicidal thoughts and assess its correlation demographic factors in the poisoned patients with a history of suicide attempt prior to the current condition in Loghman Hakim teaching hospital in Tehran, Iran.

    Materials & Methods

    This cross-sectional, descriptive study was conducted on all the poisoned patients with a history of suicide attempt prior to the current condition, who were being discharged from the men's and women's poison wards of Loghman Hakim teaching hospital affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences in Tehran, Iran. In total, 130 patients were selected via continuous sampling from late April to late June, 2019. In addition to the demographic form (age, gender, education level, marital status, occupation status, economic status, number of suicide attempts, family history of suicide, history of receiving consultative and psychological services, history of psychiatric medication use under the supervision of a physician, and history of admission to the psychological ward), data were collected using the general help-seeking questionnaire (GHSQ) developed by Wilson et al. (2005) in Australia for the measurement of help-seeking intentions. To confirm the validity of the GHSQ, the process of translation and re-translation was utilized. Moreover, the reliability of the scale was confirmed by 15 eligible poisoned patients (not the main research units) who completed the questionnaire, and the Cronbach’s alpha coefficient was calculated to be 0.70. After obtaining informed consent and explaining the responding process of the questionnaires, the demographic form and GHSQ were completed for each research unit by the researcher based on the responses of the patients within 15-20 minutes at their bedside. Data were obtained from 130 completed questionnaires. Data analysis was performed in SPSS version 20, and descriptive statistics were used in the form of tables and numerical measures in order to describe the research units. To determine the correlations between the demographic variables and help-seeking intentions, the data were analyzed using Pearson's correlation-coefficient, independent t-test, and the analysis of variance (ANOVA) at the significance level of P<0.05.

    Results

    In total, 76.9% of the participants were female, and the age of the patients was within the range of 18-57 years (mean: 26.76±9.1 years). Among the patients, 40.0% had a high school diploma, 56.9% were single, 61.5% were unemployed, and 41.5% had an average economic status. The number of suicide attempts was 2-14 times (mean: 2.91±2.3), and 11.5% of the subjects had a family history of suicide attempt. In addition, 41.5% had no history of receiving consultative and psychological services, 52.3% had no history of psychiatric medication use under the supervision of a physician, and 20.8% had a history of admission to the psychiatric ward. The help-seeking intentions for suicidal thoughts from formal sources were low, with the mean of 2.51±1.18 (achievable range: 1-7), and the most significant formal sources of help-seeking intentions were psychologists (3.78±2.65), psychiatrists (3.64±2.58), and social services hotlines (2.34±2.08), respectively. Among the demographic variables, no significant correlations were observed between help-seeking intentions from formal sources and age, gender, education level, marital status, occupation status, economic status, number of suicide attempts, history of receiving consultative and psychological services, history of psychiatric medication use under the supervision of a physician, and history of admission to the psychiatric ward. History of suicide attempt in the first-degree family members was the only demographic variable that had a significant correlation with help-seeking intentions from formal sources (P=0.021), and the mean score of help-seeking intentions from formal sources was higher in the patients with a family history of suicide attempt.

    Conclusion

    According to the results, the help-seeking intentions from formal sources for suicidal thoughts were low in the poisoned patients with a history of suicide attempt. Help-seeking is an effective coping strategy when experiencing suicidal thoughts, which facilitates access to professional psychological help and plays a key role in reducing the rate of suicide; therefore, efforts should be made to promote help-seeking. The individuals who are at the risk of suicide need interventions developed to improve mental health care, especially primary care to encourage quicker help-seeking from proper sources. In this regard, measures such as the normalizing of help-seeking from formal sources, expanding insurance coverage to cover mental healthcare services, and improving communication skills in the families of those with a history of suicide could act as the facilitators of help-seeking from formal sources, as well as the training, identification, and referral of these individuals to available professionals, such as teachers and clerics. The familiarity of these individuals with various help-seeking sources (e.g., social aid hotlines and media campaigns) to increase the level of help-seeking may also facilitate the access of individuals to proper help-seeking sources. Moreover, the barriers against help-seeking in the individuals attempting suicide must be identified and mitigated. In this study, only about half of the individuals with a history of suicide attempt had a history of visiting a professional psychologist or using psychiatric medications under the supervision of a physician, while their intention of help-seeking from formal sources was relatively low. Therefore, the prevention of suicide required investment for creating a positive image of mental health care, which must be made accessible to the highest extent possible to the individuals who need to seek help from formal sources.

    Keywords: Help-seeking, Suicide, Poisoned